subscribe: Posts | Comments

Na Bistar 2014 es presenta a Barcelona

Comentarios desactivados en Na Bistar 2014 es presenta a Barcelona

El dia 18 de juliol es va presentar a la Plaça Sat Felip Neri  a Barcelona la campanya Dik i Na Bistar 2014,  un esdeveniment anual cel·lebrat des de l’any 2013 a Polònia per recordar – i donar a conèixer – el genocidi del poble gitano durant la Segona Guerra Mundial. Organitzat per la xarxa Tern Ype Internacional, l’activitat compta amb el suport de l’Associació Intrercultural Nakeramos a Catalunya.

L’acte de presentació de la campanya va ser promogut per l’ajuntament de Barcelona i va comptar amb la presència de la Regidora de Dona i Drets Civils Francina Vila i de representants de la comunitat gitana. La Vicepresidenta del CMPG Juana Fernández va fer una lectura emocionada per rememorar el genocidi del poble gitano i la Maria Rubia, de Nakeramos, va llegir el Manifest pel reconeixement d’aquest holocaust. També es va presentar el documental Una nit inobidable, el testimoni viu d’un supervivent d’Auschwitz que va conèixer de prop la comunitat gitana exterminada en aquest camp de concentració el dia 2 d’agost del 1944. Tot seguit es va realitzar la perfomance Vent del Passat que interactuava amb una mostra d’imatges i textos sobre l’holocaust.

Un grup d’integrants de Veus Gitanes – Romane Glasure va participar al primer viatge a Polònia l’any passat i ho repetirà aquest any. Aquesta vegada, anirem equipades amb micròfons i càmeras per poder explicar-ho tot aquí a la tornada. Per començar us deixem amb la cobertura que vam fer d’aquest acte a Barcelona.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/playlists/44334790″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]

Comments are closed.