subscribe: Posts | Comments

L’holocaust gitano: educació i reconeixement

Comentarios desactivados en L’holocaust gitano: educació i reconeixement

Des de la FAGiC s’organitza eldebat L´Holocaust gitano; educació i reconeixement, que tindrà lloc el 2 de desembre al centre cívic de la Barceloneta. Aquest debat s´enmarca dins el projecte europeu “MemoRom: Keeping the Memory Alive: the Roma and Sinti Holocaust”.

ATT00001

La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya – FAGiC-, entitat sense ànim de lucre que agluti- na a 88 associacions gitanes de tota Catalunya, està organitzant un debat sobre l’Holocaust gitano emmarcat dins del projecte europeu “MemoRom: Keeping the Memory Alive: the Roma and Sinti Holocaust”. El projecte té com a objectiu mantenir viva la memòria històrica del Poble Gitano i donar a conèixer l’Holocaust gitano, ja que és molt desconegut, especialment a casa nostra.
El debat consisteix en la projecció d’un documental sobre l’Holocaust gitano produït com a part d’aquest projecte europeu i a continuació començarà un debat entre professionals de l’educació, polítics, periodistes i altres professionals i experts en la temàtica i la població gitana, especialment joves gitanos i gitanes. El debat s’enfocarà en les problemàtiques presentades en el documental, com per exemple la falta de reconeixement oficial i el no ensenyament en les escoles i la univer- sitat.

Comments are closed.